Дипломни проекти в областта на опазването и реставрацията 2013

Към Д.А.Н. бе отправена покана да присъства на защитите на дипломни работи към катедра "Градоустройство, теория и история на архитектурата" на ВСУ "Любен Каравелов". На 28 февруари станахме свидетели на няколко много интересни проекта в сферата на опазването и реставрацията.




Дипломните защити в този ден откри к. арх. Адриана Щерева, която разработва бившите тютюневи складове в гр. Пловдив. Проектът й е за транформиране на комплекса във "Фабрика за културни и хай-тек открития".



к. арх. Борис Борисов с проект за "Музей на автомобилизма" гр. София (бившите царски конюшни на Фердинанд на ул. Дондуков и бул. Васил Левски - район Оборище).



к. арх. Николета Фаслева "Експониране на археологическите руини на Амфитеатъра в София и урбанизиране на околната среда" - Arena di Serdica, ул. Дондуков.



к. арх. Светлана Маринова "Минерална баня в гр. Банкя"





к. арх. Иван Пашов - Адаптация на Митницата и комплекса "Трамвайно депо" (ул. Клокотница и бул. Мария Луиза, гр. София)



рецензент на дипломантите бе доц. д-р арх. Валентина Върбанова


Дипломантите с техния ръководител арх. Валентина Едрева (отляво: арх. Светлана Маринова, арх. Николета Фаслева, арх. Валентина Едрева, арх. Иван Пашов, арх. Адриана Щерева, арх. Борис Борисов)

ДРУЖЕСТВО АРХИТЕКТУРНО НАСЛЕДСТВО приветства младите архитекти и  ги кани да се включат в конкурса, организиран от Д.А.Н. за дипломни работи в сферата на опазването на КИН. Обявявянето на конкурса тепърва предстои, а поканата е отправена и към останалите университети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар