Историята на нашия спонсор Брамак на I-ва награда на конкурса-изложба на ДАН



Как започва всичко




През 1998г. австрийската фирма Bramac Dachsysteme International GmbH купува завода за бетонови керемиди „Бекер” в гр.Силистра и извършва пълна модернизация на оборудването и технологията, въвеждайки производството на нови изделия.


Bramac Dachsysteme International GmbH е австрийски концерн, основан през 1966г. в град Пьохларн. Той инвестира в модернизацията на производството, така че то да отговаря на европейските стандарти за производство на бетонови керемиди. Десет години по-късно компанията разширява дейността си в България с откриването на втори завод в близост до гр. София.

С 3,71 млрд. произведени керемиди до сега, Bramac Dachsysteme International GmbH е известна в много европейски страни с високото качество и 30-годишната гаранция, която дава за своите бетонови изделия. Днес международната група Брамак притежава и управлява 20 представителства с 12 модерни завода в 12 държави от Източна и Средна Европа. В България Bramac Dachsysteme International GmbH оперира чрез дъщерната фирма Брамак Покривни Системи ЕООД и двата завода – в гр. Силистра и в гр. София.

През 2003г. Брамак България инвестира над 1 млн. лева за въвеждане на технология за производство на първата по рода си на българския пазар керемида с повърхностно покритие – Спектра. През същата година моделът спечели златен медал на Есенния международен технически панаир в Пловдив. Година по-късно моделът се предлага вече в три класически цвята – керемидено-червен, червено-кафяв и антрацит.

През 2005г. Брамак въвежда високопрофилния модел Атика, която е аналог на старата турска керемида. А през 2006г. моделът вече се предлага и в цвят антик, придаващ автентичен „старинен” вид на покрива.

В началото на 2007г. Брамак инвестира в нова производствена линия и въвежда уникалната за България технология BRAMAC PRO – двойно покритие, което осигурява по-дълготрайна защита на цвета, по-еднородна повърхност и по-добра защита от климатични условия. От същата година керемидите Спектра Класик и Атика се произвеждат с покритието BRAMAC PRO и носят имената Класик Про и Атика Про. Те са сред най-продаваните керемиди на българския пазар.

През 2008г. Брамак Покривни Системи откри нов завод за керемиди до с.Столник, община Елин Пелин. Размерът на инвестицията е 15 млн.лева. В новия си дом компанията чества и 10 години присъствие на българския пазар. От 2008г. значението на Брамак Покривни Системи България за целия концерн нараства – вторият завод произвежда не само за българския пазар, но и за износ за Сърбия, Македония, Албания и Косово. През 2008г. Брамак въвежда първите в България слънчеви колектори за вграждане в покрива под марката Соларен покрив Брамак.
   
В края на януари 2011, групата Мониер придоби 100% Bramac и днес зад компанията стои концерн от световна величина. Мониер Груп е водещ световен лидер в областта на решенията и елементите за скатни покриви, както и иновативни системи за покрив, комин и вентилация.

Със световен лидер в областта на покривните решения зад гърба си и като пазарен лидер в областта на интелигентните покривни решения, ние можем да постигнем много повече от всеки друг. С непрекъснати инвестиции в научно-изследователска дейност се грижим нашата покривна система да бъде все по-сигурна, по-красива, енергийно ефективна и икономична.

С Брамак на пазара не излиза нито един продукт, който преди това не е влязъл във вятърния тунел. В завода в Хойзенщам, Германия се намира нашия център за научна и изследователска дейност, собственост на Мониер Груп. В този център се разработват нови продукти, както и се тестват при екстремни климатични условия. Нашата покривна система е минала през огън и вода. Дали симулация на бури, бързи цикли на замръзване и размръзване, горещина, градушка или сняг – нашите изисквания към покривната система далеш надхвърлят националните и международните стандарти и норми. 



Всяка година „БРАМАК ПС“ ЕООД  дарява покривни продукти за покривите на сгради с историческа и национална стойност, някои от които са:

  • Храм ”Свети 40 мъченици”- гр.В.Търново;
  • Главна Църква в Роженски манастир;

  • Земенския Манастир-до гр.Земен;

  • Храм „Св.Николай Мирликийски Чудотворец“-с.Голяма Брестница;

  • Клисурски Манастир“Света Петка“-с.Клисура/над Банкя;

  • Кремиковски Манастир“Св.Георги Победоносец“;

  • Храм „Успение Богородично“-с.Богородица, общ.Петрич;

  • Параклис“ Св.Георги Победоносец“-гр.Бургас;

  • Народно Читалище “Иларион Драгостинов“-с.Арбанаси;

  • Храм „Света Петка“-с.Невестино;

  • Манастир“Свети Спас“-с.Долни Лозен;

  • Храм „Преподобна Петка“-с.Петково, общ.Ел.Пелин;

  • Храм „Св.Йоан Кръстител“-с.Смилец, общ.Силистра;

  • Средновековна каменна църква от 12 в. „Свети Георги“- с.Люти Брод, общ.Мездра;





Няма коментари:

Публикуване на коментар